گردشگری

شهرستان کازرون

کازرون یکی از شهرستان های استان فارس با مرکزیت شهر کازرون است. این شهرستان از شهرستان های غربی استان فارس است که از جنوب به شهرستان فراشبند، از غرب به استان بوشهر، از شمال به شهرستان ممسنی و از شرق به شهرستان شیراز محدود می باشد.

آب وهوا

آب وهواي شهرستان کازرون گرم و خشک است و میانگین دمای سالانه این شهرستان 10 درجه سانتیگراد می باشد. آب و هوایی گرم در فصل تابستان و هوایی خنک و معتدل در فصل زمستان دارد. میانگین بارش باران در این شهرستان 522 میلیمتر می باشد.

دين و زبان (گویش)

مردم شهرستان کازرون مسلمان و شـیـعه مذهب هستند. زبان مردم این شهرستان، زبان پارسی با گویش‌های (کازرونی، دوانی، دوسیرانی، عبدویی) است و شماری از واژه‌هایی که در کازرون به کار می‌گیرند نزدیکی با زبان پارسی میانه دارد.

پوشش گياهي و نمونه جانوري

پوشش گياهي اين منطقه از نوع گرم و خشک است. پوشش گياهي آن در رديف مراتع متوسط قرار دارد و درختان و درختچه هایی همچون بلوط، بنه (پسته وحشی)، بادام وحشی، زیتون، مرکبات، نخل، گیاهان مرتعی و … . جانوراني از قبيل قوچ و ميش، کل و بز، آهو، خرگوش، تشي، گرگ، روباه و … و نيز پرندگاني از جمله کبک، تیهو، کبوتر جنگلی، قمری دارکوب، چک چک، هد هد، کلاغ زاغی، خانواده گنجشک، پرندگان شکاری و…  همچنين از خزندگان انواع مارها، سوسمارها و لاک پشت را مي توان نام برد که در منطقه زندگي مي کنند.

صنايع دستي

قالی بافی، نمد مالی، گیوه دوزی، دولچه دوزی (از صنایع دستی خاص و از ابتکارات مردم کازرون)، اشیا فلزی، زینت آلات، وسایل چوبی، حصیر بافی و… از صنایع دستی این شهرستان می باشد.

سوغات کازرون

از سوغات این شهرستان علاوه بر صنایع دستی آن می توان به ترشی گلک و موسیر و ترشی کِوِرَک، مسقطی کازرون، رب انار، گل نرگس، خرما، مرکبات، بلوط، بنه، عرقیات و… اشاره کرد.

غذاهای محلی

از غذاهای محلی این شهرستان می‌توان به دمپخت کازرون، آش سنتی کازرون (آش بازار)، آش کارده، آش ناربادمجان، آش شله قلم کار، پلو بابونه، چنگال، خورشت قورمه کلم بادنجان، لَلَک، آش آخورک (بادام کوهی) و … اشاره کرد.

داستان کازرون

کازرون ريشه در هزاره‌هاي قبل از ميلاد دارد. این شهرستان در دوران هخامنشیان نیز رونق داشته است اما بر اساس شواهد موجود تکوین حیات اجتماعی و دوران شکوفایی به دوران ساسانیان باز می گردد که این شهرستان یکی از پایتخت های ساسانیان در زمان های دور بوده‌است. شهر بیشاپور در شمال بلدالعتیق به فرمان شاپور یکم ساسانی تشکیل شده و پایتخت زمستانی او و یکی از مشهورترین و مهم‌ترین شهرهای ساسانیان شد. بیشاپور سپس با حمله اعراب و شخصی به نام ابوسعید شبانکاره ویران گشت و در اواخر سده چهارم هجری جابه جایی جمعیت از شهر کهنه در نزدیکی دریاچه پریشان که در عربی به بلدالعتیق شناخته می‌شد به سمت شهر کازرون امروزی آغاز می‌شود. کازرون موجود پیش از تبدیل شدن به شهر کازرون امروزی، متشکل از سه روستا به نام‌های نورد (محله کوزه‌گران فعلی)، راهبان (منطقه دامنه شمالی کازرون) و نیز دریست بود. از سده چهارم تا دهم هجری، مرکزیت دو سلسله مهم «مرشدیه» و «بلیانیه»، با خانقاه‌ها و اماکن متبرکه پر رونق که در سراسر دنیای اسلام آن روزگار نمایندگان و شعباتی داشت، در کازرون قرار داشت. صدقات و نذورات بسیاری در این شهرگرد می‌آمد و برای غریبان و مسافران و نیازمندان و پرورش عالمان و هنرمندان صرف می‌شد. پس از وقوع جنگ جهانی اول و حمله انگلیسی‌ها به ایران، ناصر دیوان کازرونی و یارانش به همراه سایر سرداران نیمروز چون صولت‌الدوله قشقایی به جنگ با انگلیسی‌ها پرداختند و پیروز شدند. کازرون در دوره پهلوی دارای شهرداری و فرمانداری مستقل شد و شهرستان ممسنی از آن جدا شد.

گردشگری شهرستان کازرون

همانطور که از داستان کازرون پیداست این شهرستان پیشینه هزاران ساله دارد و یکی از پایتخت های مهم ساسانیان بوده است که هنوز نشانه هایی از آنها در دل این شهرستان وجود دارد که دیدن آنها هر بیننده ای را به حیرت وادار می کند، در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.

شهر بیشاپور

در فاصله 25 کیلومتری غرب کازرون و در حاشیه رودخانه شاپور، شهر باستانی بیشاپور مربوط به دوره ساسانی قرار دارد. این شهر به دستور شاپور اول ساخته شده و تاریخ ساخت آن براساس کتیبه پهلوی ستون های نیایشگاه مربوط به سال 266 میلادی است. شهر بیشاپور شامل سه بخش می باشد. بخش نخست یا اصلی که توسط یک حصار و دیوار سنگ چین محصور بوده و بناهای حکومتی و مذهبی همچون تالار تشریفات، کاخ والرین، ایوان و حیاط موازئیک، معبد آناهیتا و مدرسه بیشاپور را شامل می شود. بخش دوم که قسمت حفاظتی و نگهبانی شهر بوده، شامل قلعه ای بنام قلعه دختر می باشد که در طرف شمال بر سینه کوه تنگ چوگان قرار گرفته است.

معبد آناهیتا

معبد آناهیتا از بناهای مشهور شهر باستانی بیشاپور در شهرستان کازرون است. این بنا به صورت مکعبی است که هر یک از اضلاع آن نزدیک ۱۴ متر است و از سنگ‌های تراشیده شده با ابعاد مختلف و بدون ملات به صورت دو جداره ساخته شده است. این بنا با الهام از سبک معماری دوره هخامنشی ساخته شده است که به وسیله بست‌های آهنی به یکدیگر قفل و بند شده‌اند. معبد بیشاپور سمبل یک پرستشگاه آب است و می‌توان آن را جایگاه نوازش آب دانست.

غار شاپور

غار شاپور غاری است که در فاصله تقریبی 6 کیلومتری تنگ چوگان به طرف شمال درسینه کوهی قرار گرفته است و به جهت قرار گرفتن مجسمه شاپور درآن به غار شاپور معروف شده است.این غار عمیق با بیش از 7متر ارتفاع از سطح زمین، در حدود یک کیلومتر درازا دارد. طول دهانه این غار در گذشته 16متر بوده اما هم اینک ،پس از برپا شدن دوباره مجسمه شاپور در غار،دهانه غار بزرگ تر گردیده و در حدود 30 متر عرض و20 متر ارتفاع دارد. صعود به درون غار به به علت قرار گرفتن در بالای کوه آسان نبوده،اما هم اینک این سطح هموار شده و 230 پله سنگی با نرده های آهنی اطراف آن احداث شده که به راحتی می توان به درون غار رفت. درون غار مجسمه شاپور قرارگرفته و پشت سر مجسمه از ریزش قطرات آب گودالی به شکل حوض ایجاد شده است.

قلعه پوسکان

قلعه پوسکان از آثار تاریخی دوران ساسانی-اسلامی است.که در 8 کیلومتری جنوب روستای پوسکان ودر حدود 15 کیلومتری جنوب کازرون واقع شده است. این قلعه که نخست بار در سال 1339 (1960 م.) توسط لویی و اندنبرگ کشف گردید ،به نام «دژ دقیانوس» نیز معروف است. این قلعه دو طبقه ، بر روی تپه سنگی بنا شده و دارای یک ورودی ، دیوار با محوطه باچهار برج دو نبشس دور تمام و میان خالی ، شکاف هایی جهت تیر اندازی و دروازه ای به پهنای 80/1 متر است . اندازه های ضلع خای شمال غربی و جنوب شرقی قلعه قلعه که نقشه ای تقریبا مربع شکل دارد ، 40/2 متر است و ضلع های شمال شرقی و جنوب غربی 60/20متر است و با بیرون نشستگی برج ها ، اندازه ها در ضلع های شمال غربی و جنوب شرقی به 50/25 ود ضلع های جنوب شرقی و جنوب غربی به 70/ 25 متر می رسد . دیوار محوطه که ارتفاع آن در 8 تا 10 متر می رسد ، دارای پهنایی به ضخامت 10/ 2 متر در بخش هم کف و 2 متر در طبقات است . این دیوار از رگچین لاشه سنگ های گرد آمده در ماده ای چسبیده از شفته گچ بسیار غلیظ ساخته شده است

کاخ والرین

کاخ به والرین یا کاخ والریانوس، کاخی معروف در شهر تاریخی بیشاپور در نزدیکی کازرون است. این بنا در ضلع شمالی ارگ شاهی واقع گردیده، کاخی است تماما سنگی و از سنگ های یکدست و نقش دار ساخته شده است. به دلیل عدم اتمام کاوش های باستان شناسی، کاربری بنا هنوز مشخص نگردیده است. بنا به گفته رومن گیرشمن، این بنا کاخی بوده که شاپور ساسانی، والرین امپراتور مغلوب شده روم را در آن اسکان داده است. كاخ والرین بیشاپور در فاصله ۱۵۰ متری تالار تشریفات قرار دارد و به سبک معماری ساسانی جداره داخلی آن با سنگ های تراشیده و منقش و سطح بیرونی را با روكش گچ سفید كرده اند، همه قسمت های این كاخ دارای نقوش برجسته و گچبری های زیبا بوده این كاخ برای امپراتور شكست خورده روم در هنگام اسارت در ایران ساخته شده و او همه عمرش در این كاخ زیر نظر بوده است.

آتشکده فراز مرا آور خدایا

این آتشکده بر سر راه قدیم کازرون به فیروزآباد قرار گرفته و تصور بر آن است که مهرنرسی، وزیر قدرتمند ساسانی موسس آن است. محل کنونی آتشکده مذکور صعب العبور است و ممکن است برای دوری از جمعیت و عبادات خاص ایجاد شده باشد. بنا به روایت طبری، مهر نرسی که خود از اهالی فارس بود، چهار آتشکده در نزدیکی زادگاهش ساخت و سه باغ بزرگ بنا کرد که در یکی از آن‌ها ۱۲،۰۰۰ درخت خرما، در دیگری ۱۲،۰۰۰ درخت زیتون و در سومی، ۱۲،۰۰۰ درخت سرو کاشت که تا دوره پس از ساسانیان نیز وضعیت خوبی داشتند و به‌دست اعقاب او نگهداری می‌شدند. او چهار روستا را بنیان نهاد و در درون هر یک از آن‌ها برای آمرزیدگی روان خویش و سه پسرش، آتشکده‌ای برقرار کرد و آن‌ها را «فراز مرا آور خدایا» (برای خودش)، «زرواندادان»، «کاردادان» و «ماهگُشنَسپان» نام نهاد. این آتشکده ممکن است یکی از آتشکده‌هایی باشد که در سده دهم توسط اصطخری ذکرشده بود و می‌گفت که مردم آن را بارین می‌نامند و بر عمارت آن سنگ‌نوشته‌ای وجود دارد که اشاره می‌کند برای ساخت این آتشکده، ۳۰،۰۰۰ درهم هزینه شده‌است.

آتشکده کازرون(پل آبگینه)

آتشکده یا چهارطاقی کازرون در ده کیلومتری جنوب شرقی کازرون قرار گرفته است. در حال حاضر از این آتشکده به جز سه پایه و دو لنگه تاق نیمه ویران چیزی نمانده است. هم آندره گدار و هم ماکسیم سیرو اعتقاد دارند که با توجه به این که ساختمان چهار طاق کازرون از همه جهت شبیه کاخ سروستان است می توان بنای کاخ را نیز به وزیر بهرام پنجم نسبت داد. همچنین آندره گدار می نویسد:«من قسمتی از دیواری که منطقه را محصور می کرده، باز یافتم. در داخل یک گودی بر زمین وجود دارد که بدون شک محل استخری بوده که از میان رفته است». این بنا ممکن است یکی از چهار آتشکده ای باشد که به گفته طبری توسط مهرنرسه ساخته شده و آقای هرتسفلد بدون آن که دقیقاً محل آن ها را تعیین کند آن ها را واقع در دره بین کازرون و فراشبند می داند. به گفته هرتسفلد یکی از این چهار آتشکده ( که دو تا بزرگ و دو دیگر کوچک بوده اند) آتشکده فراشبند است که شباهتهای زیادی با بنای یاد شده دارد. این آتشکده جزء آتشکده های کوچک بوده است. به هر حال این بنا چه یکی از چهار آتشکده مذکور باشد چه نباشد می توان گفت که از همان گروه و متعلق به همان زمان یعنی دوران سلطنت بهرام پنجم (گور) است.

آرامگاه شیخ ابواسحاق کازرونی

ابواسحاق ابراهیم (زاده ۹۶۳ میلادی برابر ۳۵۲ هجری قمری در کازرون، مرگ ۱۰۲۳ میلادی برابر ۴۲۶ هجری قمری) شیخ سلسله کازرونیه و از صوفیان اواخر قرن چهارم و اوایل قرن پنجم هجری قمری است. شیخ ابواسحاق پسر شهریار پسر زادان‌فرخ پسر خورشید کازرونی معروف به (شیخ مرشد) بود. در سال سیصد و پنجاه و دو هجری در خانواده ای از قبیله سلمان فرزندی مسلمان به نام ابواسحاق قدم به عرصه وجود نهاد که بعدها از اکابر عرفای نیمه دوم قرن چهارم و نیمه اول قرن پنجم و مورد توجه عرفا و مورخین و تذکره نویسان ایران و حتی مستشرقین معاصر گردید. ابواسحاق از خویشاوندان سلمان فارسی بود. آرامگاه شیخ ابواسحاق کازرونی در شرق شهر کازرون قرار گرفته است و قدمتی در حدود 1100 سال دارد. گویند تا دویست سال پس از وفات وی شمعی مدام بر در سرای شیخ می سوخته است که بعدها به دلایلی توسط خواجه نصیر طوسی خاموش گردید.

آب انبار ده کهنه

آب انبار ده کهنه در شهرستان کازرون بخش خشت و کنار تخته در شرق روستای ده کهنه کمارج واقع است. این بنا بازمانده از عصر صفوی در استان فارس است. این آب انبار در ضلع شرقی کاروانسرای کمارج ده کهنه قرار داردو از سنگ و گچ ساخته شده است. از دو طرف دارای ورودی است که ورودی ضلع شرقی بزرگتر است. در طرف ورودی ضلع غربی دو سکو و بالای سکوها دو طاقچه قرار دارد. درون آب انبار با دیواری از سنگ وگچ به دو قسمت تقسیم شده است. این بنا به صورت مستطیل شکل و دارای دو دریچه و دو روزنه در دوسوی ورودی هاست که محل ورود آب بوده است.

کاروانسرای ده کهنه کمارج

کاروانسرای ده کهنه کمارج در30 کیلومتری کازرون و در سمت راست جاده کازرون – بوشهر در روستای ده کهنه کمارج واقع شده است. نقشه کاروانسرا چهار ایوانی و چهار برج در چهار گوشه آن بنا شده است. این کاروانسرا مربع شکل و ابعاد آن 74 متر می باشد . ورودی به صورت راهرویی به شکل چهار طاقی است که سقف آن با کاربندی های ساده گچی پوشش داده اند و ضلع شرقی و غربی این راهرو به اتاق هایی به صورت قرینه را پیدا می کند که هر یک از این اتاقها از طریق یک ورودی به اتاقهای دیگر مرتبط می شوند. در این کاروانسرا اتاق هایی برای مسافران در اطراف حیاط مرکزی ساخته شده که این اتاقها به وسیله یک سری ایوان به حیاط باز می شوند. در پشت اتاقها ، در ضلع غربی و شرقی بنا اصطبل هایی برای نگهداری از چهارپایان قرار دارد و در چهار گوشه بنا محل هایی را برای دسترسی به اتاقهای پشت کاروانسرا و همچنین اصطبل ها ساخته اند

کاروانسرای شاه عباسی کمارج

این کاروانسرا در سمت راست جاده کازرون – بوشهر و 100 متر بعد از روستای کمارج مرکزی، در سمت جنوب قرار گرفته است و تصور بر آن است که از روزگار شاه عباس باقی مانده است. این کاروانسرا بنایی مستطیل شکل است به طول و عرض 63 در 34 متر است و مساحتی بالغ بر 2142 متر دارد و چهار ایوانی است. این بنا از سنگ و گچ ساخته شده است. و درب اصلی و ورودی آن از سمت ضلع شرقی بنا می باشد. در وسط حیاط آثار حوض آبی دیده می شود که از سنگ لاشه ساخته شده است. در اطراف حیاط اتاق های متعددی ساخته شده اند که اتاق های ضلع جنوبی کاملا از بین رفته است و تنها آثار پی بنا قابل مشاهده است. ضلع شمالی دارای اتاقهایی است که کاملا سالم است و دارای سقف هلالی است. این اتاقها آغل گوسفندان دامداران محلی بوده است و به همین دلیل تعمیراتی در آنها صورت گرفته است.

کاروانسرای میان کتل(کاروانسرای سنگی)

از بناهای دوره صفویه در کازرون است. این کاروانسرا یکی از کاروانسراهای سنگی ایران بوده است و در دشت برم واقع شده است. این کاروانسرا را شاه عباسی نیز می نامند. مساحت کل اين بنای بزرگ که پلانی مستطيل شکل دارد در حدود3۵۰۰ متر مربع (66*56)بوده که ۲۵۰۰ متر مربع از آن را زيربنای حجره ها در اطراف حياط مرکزی شامل می شود. اصلی ترين ويژگی اين کاروانسرا، نما و ديواره های ويژه آن است که تماماً از سنگی با نام مالون (مارن) ساخته و پرداخته شده است. سنگ مالون علاوه بر نمای بيرون در تزئينات داخلی همچون اغلب طاقچه های گچبري شده بنا و ناودان های سنگی نیز به کار رفته و همچنين در بالای در ورودی کاروانسرا سنگبری زيبايی به شکل نوع خاصی از ترنج ايرانی طراحی شده است. در نمای سر در و نمای داخلی بنا از سنگ های اتابکی تراش خورده استفاده شده است که دارای جنبه کاربردی و تزئینی است. ضلع جنوبی بنا به وسیله سنگ نما تزئین شده است و تقریبا سالم مانده است.

کاروانسرای چنار راهدار

این بنا در مجاورت پاسگاه چنار راهدار و در سمت چپ جاده شیراز به کازرون و در مسیر جاده قدیمی واقع شده است. اصل بنا در دوره صفوی ساخته شده است و به صورت چهار ایوانی است. مصالح اصلی ساخت آن سنگ لاشه و گچ می باشد. سر در اصلی بنا به سمت جنوب است. در چهارگوشه بنا برج های شش گوش سنگی ساخته شده استکه بیشتر جنبه حفاظتی دارد. فضای اصلی کاروانسرا چهار برج در چهار گوشه و فضای الحاقی در بخش شرقی نیز دو عدد برج دارد.

کاروانسرای کنارتخته

کاروانسرای کنارتخته که یکی از سه کاروانسرای تاریخی موجود در شهرستان کازرون است و پیشینه ی آن به دوران صفوی باز می گردد، در بخش غربی کازرون و به فاصله 50 کیلومتری این شهر قرار دارد . کاروانسرای کنارتخته از نوع کاروانسراهای درون شهری می باشد که جایگاهی برای استراحت کاروانیان بوده است. این کاروانسرا به خاطر قرارگرفتن در مبدا اتصال به استان بوشهر، از اهمیت تاریخی بالایی برخوردار است. این کاروانسرا در دوران قاجار از رونق فراوانی برخوردار بوده است و مشیرالملک شیرازی افزون بر بهسازی آن، پلی در نزدیکی اش می سازد که اهمیت آن را دوچندان می کند. کاروانسرای کنارتخته شامل: بازار، گرمابه، آب انبار و مسجد است و برای ساخت این بنا از لاشه سنگ و گچ استفاده شده است.

طبیعت گردی

درياچه پريشان

دریاچه پریشان که با نام‌های دریاچه مور و دریاچه فامور نیز شناخته می‌شود، از جاهای دیدنی کازرون در استان فارس است. با ۴۳ کیلومتر مربع مساحت، این دریاچه یکی از بزرگ‌ترین دریاچه‌های آب شیرین ایران و خاورمیانه به ‌شمار می‌رود. اکوسیستم پایدار این دریاچه میلیون‌ها سال شرایط خود را حفظ کرده است. ماهی زردک، ماهی سرخه، ماهی پرک و مارماهی آب شیرین و همچنین چند گونه ماهی وارداتی نظیر ماهی کپور، ماهی فیتوفالک و آمور از جمله ماهی‌های ساکن در آب این دریاچه هستند. متاسفانه در طی چندین آتش‌سوزی‌ هزاران لاک‌پشت و پرنده مهاجر در دریاچه پریشان از بین رفته‌اند. همچنین بخش اعظم این دریاچه به‌علت خشکسالی‌های اخیر خشک شده‌ است.

دشت برم

دشت برم یا دشت شقایق‌ها از جمله جاذبه‌های گردشگری شهر کازرون و جاهای دیدنی استان فارس است که در فاصله ۲۰ کیلومتری آن در مسیر جاده جدید کازرون به شیراز قرار گرفته است. این منطقه بهشتی زیبا و دیدنی است که از درختان بلوط و گل‌های شقایق برخوردار است. برای دیدنی این منطقه بهشتی بهتر است که در اواخر زمستان و در فصل بهار به آن سفر کنید.

نرگس زارهای کازرون

گل‌های نرگس و نرگس‌زارهای کازرون بی‌شک از زیباترین جاذبه‌های طبیعی و دیدنی این شهر هستند. برای دیدنی این گل‌های نرگس می‌توانید اواخر دی ماه تا اواسط بهمن ماه به کازرون بروید. گل‌های نرگس کازرون از طراوت و مرغوبیت ویژه‌ای برخوردار است که گونه‌های متعددی همچون نرگس شش پر، شهلا و معمولی را شامل می‌شود که از میان آنها نرگس شهلا به جهت داشتن زیبایی و بوی ویژه مشهور است. بخش بزرگ نرگس زارهای ۲۵ هکتاری کازرون در منطقه «جره»، « بلبک »، « سرمشهد» و « فامور» در بخش جره و بالاده و همچنین نرگس خشت در بخش خشت و کنارتخته قرار دارد.‏

از دیگر مناطق گردشگری شهرستان کازرون می توان به:

امامزاده سید حسین، آتشکده کازرون، باغ نظر (از قدیمی‌ترین باغ‌های ایران)، تنگ چوگان، آرامگاه علامه دوانی، آرامگاه شیخ امین‌الدین بلیانی، آرامگاه ناصر دیوان کازرونی، آرامگاه شیخ عبدالله بلیانی، آرامگاه میرعمادالدین بلیانی، بقعه پیر بنکی، مسجد جامع بیشاپور، آتشکده بیشاپور، استودان‌های ساسانی، روستای تاریخی دوسیران، مسجد جامع سیریزجان، بازار کازرون، کتیبه نرسه در بیشاپور، کتیبه کرتیر در سرمشهد، کتیبه اپسای دبیر و نقش برجسته تنگ قندیل، امامزاده شاه حمزه، چشمه دادین، آبشار حکیم باشی و … اشاره کرد.

چگونه به کازرون برویم

این شهرستان فرودگاه ندارد و شما می توانید از فرودگاه شهر شیراز برای سفر به این شهرستان استفاده کنید. برای سفر با قطار نیز باید از ایستگاه قطار شیراز استفاده کنید. اگر اهل رانندگی هستید سفر به کازرون با ماشین شخصی خودتان گزینه خوبی است و اگر حوصله رانندگی را ندارید می توانید از پایانه اتوبوس رانی این شهرستان استفاده کنید.

اقامت در کازرون

اگر قصد ماندن در خود شهر کازرون را دارید پیشنهاد ما هتل دو ستاره بیشاپور کازرون است که این هتل دارای سه طبقه مشتمل بر 90 باب اتاق است. اگر از طرفداران بومگردی هستید اقامتگاه بوم گردی بیشاپور کازرون گزینه خوبی می باشد، این اقامتگاه در مهرماه سال 1397 پس از اتمام عملیات مرمت و بازسازی، به بهره برداری رسید. این اقامتگاه از قدمت 50 ساله برخوردار است و متعلق به دوران پهلوی می باشد. اقامتگاه بیشاپور کازرون دارای 5 باب اتاق است که اتاق ها در طبقه همکف قرار گرفته اند. از لحاظ موقعیت مکانی، اقامتگاه بوم گردی بیشاپور در روستای کشکولی از توابع استان فارس واقع است و فاصله آن از شهر کازرون 27 کیلومتر می باشد. گردشگران گرامی می توانند ضمن اقامت در اقامتگاه بیشاپور، از غار شاهپور که در فاصله 3 کیلومتری از اقامتگاه قرار دارد نیز بازدید نمایند. همچنین فاصله اقامتگاه تا شهر باستانی بیشاپور، 6.5 کیلومتر می باشد.از دیگر اقامتگاه های این شهرستان می توان به اقامتگاه بوم گردی حجار کازرون و اقامتگاه بوم گردی مقدم کازرون اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *