گردشگری

شهرستان بختگان

بختگان یکی از شهرستان های استان فارس با مرکزیت شهر آباده طشک است. شهرستان بختگان در شمار شهرستان‌های شرقی استان فارس است. این شهرستان پیش تر بخشی از شهرستان نی ریز بود که در ۱۰ مهر ۹۸ به شهرستان تبدیل گردید.

آب وهوا

این شهرستان آب و هوای هوایی معتدل دارد اما نسبت به شهرستان های همجوار خود هوای نسبتاً گرم تری دارد.

دين و زبان (گویش)

مذهب مردم بختگان شیعه می باشد و زبان آنان فارسي است. اما در اصطلاحات محلي گويش ويژه اي دارند و برخي اصطلاحات در زبان محاوره اي مردم و بويژه مردم روستا و شهر كه اصطلاحات عاميانه ايشان، متفاوت از هم مي باشد.

پوشش گياهي و نمونه جانوري

پوشش گیاهی منطقه از گونه‌های معتدل و گرمسیری زاگرس و شامل قیچ، گز، بادام کوهی، گیاهان داروئی، درمنه، انواع گون، آویشن و … می باشد. و از لحاظ حیات وحش گونه های جانوری شامل پلنگ، قوچ، میش، هوبره، گربه وحشی، آهو، گرگ، روباه، گراز، خارپشت و …، از گونه های متعدد پرندگان اين شهرستان می توان به گنجشک، کبوتر، كبک، هدهد، تيهو، بلدرچين، باقرقره، فلامینگو، درنا، کفچه نوک، کاکایی، اگرت و از پرندگان شکاري سارگپه، شاهین، دليجه و گونه در حال انقراض کرکس مصری و … همچنين از خزندگان انواع مارها، سوسمارها، لاک و … پشت اشاره کرد.

صنايع دستي

از نمونه های شاخص صنایع دستی این استان می توان به گلیم بافی، پته‌دوزی و … اشاره کرد.

سوغات بختگان

سوغات این شهرستان گلیم، انار، پسته و … می باشد.

غذاهای محلی

از غذاهای محلی ای شهرستان می توان به انواع آش ها، انواع نان های محلی و … اشاره نمود.

داستان بختگان …

شهرستان بختگان یکی از منحصر به فردترین پناهگاه های حیات وحش ایران است. که دو دریاچه بزرگ ایران را در خود جای داده است. این منطقه در ۷۰ کیلومتری غرب شهرستان نی ریز فارس و در موقعیت جغرافیایی بین ۱۲ و ۵۴ تا ۱۵ و ۵۳ طول شرقی و ۵۵ و ۲۹ تا ۱۰ و ۲۹ درجه عرض شمالی واقع شده است. دریاچه های بختگان و طشک از بزرگترین دریاچه های ایران هستند که در شهرستان بختگان واقع شده اند و دارای جزایر متعددی هستند. از عجایب این دو دریاچه، یکی شدن آن ها در سال های پر باران و تبدیل به یک دریاچه یک پارچه شدن است. این منطقه در ابتدا در تاریخ ۱۲/۹/۱۳۴۷ به عنوان منطقه حفاظت شده به ثبت رسید و در نهایت در سال ۱۳۵۴ به عنوان یکی از غنی ترین پناهگاه های حیات وحش ایران معرفی گردید. نوع و پوشش گیاهان و البته تنوع زیستگاهی که در پناهگاه حیات وحش بختگان وجود دارد، باعث گردیده تا این شهرستان این عنوان را به خود اختصاص دهد. به طوری که از میان مهره داران می توان به حدود ۴۶ گونه از میان رده پستانداران، ۲۱۸ گونه پرنده، ۳۶ گونه خزنده، ۳ گونه دوزیست و ۲۳ گونه ماهی را نام برد.

گردشگری شهرستان بختگان

همانطور که در بالا گفته شد این شهرستان یکی از آخرین پناهگاه های حیات وحش ایران است و بر همین اساس نیز گردشگری این شهرستان تحت تاثیر همین موضوع می باشد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

پارک ملی بختگان

پارک ملی بختگان بخشی از شمال دریاچه بختگان و طشک را در بر می‌گیرد. در واقع مجموعه حفاظتی بختگان دو بخش مجزا به نام منطقه حفاظت شده بختگان و پارک ملی بختگان را شامل می‌گردد. در خرداد ماه سال 96 با نصب دوربین تله‌ای بر روی یکی از چشمه‌های دائمی پارک ملی بختگان که محیط بانان احتمال وجود پلنگ را با توجه به علایم و آثار مشاهده شده همچون خراش بر روی درختان و رد پا برای اولین بار چند عکس از یک قلاده پلنگ ایرانی در ارتفاع ۲۶۰۰ متری این پارک ملی ثبت و ضبط شد . پارک ملی بختگان ۱۶۰ هزار هکتار مساحت دارد.

پناهگاه حیات وحش بختگان یکی از متراکم ترین و انبوه ترین جنگل های بنه استان را دارد. متاسفانه از این جنگل ها، تنها بخش هایی که در دامنه ها و مناطق کوهستانی قرار گرفته اند، باقی مانده اند. چرا که از دسترس مردمان به دور بوده اند اما در مناطق پایین دست، تمام این جنگل ها از به زیر کشت رفته و نابود شده اند. در این پارک دو غار پل تخت و غار جمال و گردنه های هل، گردنه باغو، تنگ زرد و شهر پازن، و چشمه های گمبان، چشمه هل، چشمه باغو، چشمه آخوندو، چشمه لیاب، چشمه ریزاب، چشمه بی بی فاطمه، چشمه قلمو، چشمه باغ قاضی، چشمه ناانجیر، چشمه مقنعه سر، چشمه بیدمشک، چشمه امامزاده وجود دارد.

از دیگر مناطق گردشگری شهرستان بختگان می توان به:

جهان‌آباد، خواجه جمالی، قله ول، دریاچه طشک، دریاچه بختگان، جزیره نرگس، جزیره مرغابی، تنگ جزین، باغ‌های انار، باغ‌های پسته و … اشاره کرد.

چگونه به بختگان برویم

در این شهرستان فروگاهی وجود ندارد و برای استفاده از قطار هم باید از ایستگاه های شهرستان های همسایه برای رسیدن به بختگان استفاده کنید. پایانه اتوبوسرانی بختگان گزینه خوبی برای سفر به این شهرستان است اما پیشنهاد ما برای سفر به بختگان استفاده از ماشین شخصی و استفاده از مناظر بکر و بی نظیر این شهرستان است.

اقامت در بختگان

برای ماندن در شهرستان بختگان پیشنهاد ما اقامتگاه بوم گردی خانه آس است. این اقامتگاه در روستای دهمورد و پارک ملی بختگان قرار دارد و با زیربنای ۷۰۰ مترمربع، ظرفیت اقامت ۲۵ نفر را دارا می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *